Witam, Mam pytanie odnośnie białka serwatkowego sporo o tym czytałem i zależy mi na redukcji tkanki tłuszczowej czytałem, że najlepszy będzie izolat WPI, zastanwiałem się jaka będzie najlepsza firma i czytając składy u kilku firmy wybrałem Chciałbym dowiedzieć się ile gram dziennie powinienem stosować aby nie dostać biegunki czy innych efektów [...]
Witam, co sadzicie o stosowaniu bialka sojowego w kulturystyce jak suplementy białkowy?Wiem ze wielu uważa ze jest to forma białka słabo wchanialna przez organizm,ale wyczytałem w książce Pana PeterJ.D`adamo ze białko sojowe jest bardziej przyswajalne w grupie krwi Ab niż w innych grupach krwi.Ja posiadam grupek krwi Ab i zatsanwiam się czy nie [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Massive_GAINBody_i2094_d650x650.jpg ActivLab Massive Gainbody 1000 / 3000 g W okresie budowania masy mięśniowej zapewnienie nadwyżki kalorycznej stanowi warunek niezbędny dla wywołania zadowalających przyrostów. ActivLab Massive GainBody to kompleksowa odżywka wspomagająca wzrost masy mięśniowej o wyjątkowym [...]
Witam, co sadzicie o stosowaniu bialka sojowego w kulturystyce jak suplementy białkowy?Wiem ze wielu uważa ze jest to forma białka słabo wchanialna przez organizm,ale wyczytałem w książce Pana PeterJ.D`adamo ze białko sojowe jest bardziej przyswajalne w grupie krwi Ab niż w innych grupach krwi.Ja posiadam grupek krwi Ab i zatsanwiam się czy nie [...]
[...] izolat białka serwatkowego wymaga bardziej skomplikowanego i droższego procesu produkcyjnego w porównaniu do WPC (koncentratu białka serwatkowego). Uzyskujemy wyrób (IZOLAT) mający więcej białka (>90%), mniej laktozy (do 0.5-2%), mniej popiołu oraz mniej tłuszczu (do 0.5-2%) w porównaniu do koncentratu białka serwatkowego (WPC). W jednym [...]
Odżywki białkowe są jednym z podstawowych suplementów stosowanych w różnego rodzaju dyscyplinach sportu, szczególnie w kulturystyce, gdzie wysokiej jakości białko ma istotne znaczenie w kształtowaniu sylwetki. Odżywka białkowa służy do uzupełniania braków białka w naszej diecie. Wyróżnić możemy różne frakcje białek wchodzących w skład odżywek [...]
Odżywki białkowe są jednym z bardziej przydatnych suplementów. Nie tylko dla sportowców, ale również osób trenujących amatorsko lub nawet nie trenujących, a chcących uzupełniać białko w swojej diecie, z różnych względów. Wśród różnych frakcji dostępnych w odżywkach białkowych wyróżnić można: - WPH (hydrolizat białka serwatkowego), - WPI (izolat [...]
Obydwa wymienione rodzaje białka, czyli izolat i hydrolizat, to najwyższej klasy odżywki białkowe. Izolat białka serwatkowego (WPI), jest to białko zwierzęce, o szybkim czasie wchłaniania, idealne w porze okołotreningowego, czy też jako uzupełnienie do posiłków na redukcji tkanki tłuszczowej, jednak jak najbardziej można wypić też takie białko np. [...]
Wszyscy trenujący wiedzą o tym, że białko jest podstawą dobrze dobranej diety. Jako podstawowy budulec mięśni, odgrywa w tym kierunku niezmiernie ważną rolę. Wpływa również na regenerację mięśni i gotowość ich do ciężkiej pracy. Dlatego też staramy się dostarczać wraz z dietą odpowiednią jego ilość. Większość zaleceń mówi o wartościach od 1,7 do [...]
Witaj, najlepszym wyborem będzie odżywka z białka serwatkowego, a dokładniej izolat białka serwatkowego (WPI), charakteryzuje się szybkim wchłanianiem oraz wysoką zawartością aminokwasów, które niezbędne są do kształtowania sportowej sylwetki oraz szybkiej regeneracji po treningu. Izolat zawiera wysoką zawartość białka (ok 85-80g na 100g) jest [...]
Odżywka białkowa na rynku suplementacji sportowej to podstawowy produkt w arsenale osób trenujących. Producenci wymyślają co raz więcej smaków, od lat dostępnych jest też wiele rodzajów odżywek białkowych tzn. różnych frakcji białek i co raz nowszych połączeń. Odżywki białkowe dzielimy głównie na te pochodzenia mlecznego, jak białka serwatkowe, [...]
Mutant Mass jest typową odżywką węglowodanowo-białkową, której zadaniem jest uzupełnienie braków białka i węglowodanów w diecie osób, które nie mają czasu, ochoty, czy możliwości, przygotowania, zjedzenia posiłku. Zawiera on w 100 g: - 20 g białka, - 70 g węglowodanów, - 5,4 g tłuszczów. W skład białek wchodzi 10 różnych frakcji: - izolat białka [...]
Wszystkie wymienione przez Ciebie produkty bazują na białku pozyskiwanym z mleka. Białko serwatkowe jest niezwykle łatwo przyswajalne, smaczne i bardzo wartościowe. Białka serwatkowe wpływają także pozytywnie na odporność organizmu. Najcześciej spotykanymi białkami serwatkowymi są: izolat białka serwatkowego (WPI) - charakteryzuje się on wysokim [...]
Każdy z nas miewa w życiu sytuacje, kiedy nie mamy czasu, ochoty, możliwości na przygotowanie lub zjedzenie źródeł białka, np.: mięs, ryb, jaj, czy nabiału. Krótkie przerwy w pracy, szkole, czy spora ilość obowiązków domowych, przyczynia się do tego w znacznym stopniu. Dlatego też idealnym suplementem w takiej sytuacji będzie odżywka białkowa. [...]
Już tłumaczę :-) Izolat białka serwatkowego (WPI) jak i koncentrat białka serwatkowego (WPC) są to odżywki pochodzenia mlecznego. Izolat białka serwatkowego różni się poziomem oczyszczenia, przez co posiada więcej białka w porównaniu z koncentratem, a tym samym odrobinę mniej tłuszczy i węglowodanów. Izolat jest bardziej oczyszczony i szybciej [...]
Białko jest jednym z trzech podstawowych składników odżywczych naszej diety. Bez dostarczenia odpowiedniej ilości białka nie jesteśmy w stanie budować mięśni, regenerować organizmu, a nasza równowaga hormonalna może ulec zaburzeniu. Dlatego też istotne jest to, aby wraz z pożywieniem dostarczyć optymalną ilość białka z jak najlepszych jego źródeł. [...]
Białko jest podstawą budowania naszych mięśni i nie bez powodu. Stanowi ono ich budulec i znaczną część. Z tego te względu tak bardzo ważne jest to, aby dostarczyć odpowiednią ilość białka w diecie. Zalecenia mówią o 2 g/kg masy ciała, a dostarczyć je warto z następujących źródeł: - mięsa (drób, wieprzowina, cielęcina, wołowina, dziczyzna), - ryby [...]
Białka (z angielskiego proteiny) są wielocząsteczkowymi biopolimerami zbudowane z reszt aminokwasowych połączonych ze sobą wiązaniami peptydowymi. Wchodzą one w skład wszystkich żywych organizmów oraz wirusów. Podzielić je można pod różnym względem. Najprostszy podział wyróżnia białka: proste (protaminy, histony, albuminy, globuliny, prolaminy, [...]